Çam Yaprağı Faydaları Çay Yaprağı Çayı
Çam ağacı yapraklarının, kadın hastalıklarında, akıntı ve yumurta iltihaplanmalarında kullanımı da mevcuttur. Ayrıca kan temizleyici ve idrar söktürücü özelliği de vardır.
Klasik Çay
- 1 tutam çam iğnesi ya da yaprak kısımları
- 1,5 su bardağı içme suyu
Su ocak üzerine alındıktan sonra kaynama seviyesine getirilir. Ardından içine iğne ya da yapraklar atılır. Bu şekilde 5 dakika kadar kaynatılmalıdır. Ardından ocaktan alınan içecek süzülerek günde 2 defa şifalarından yararlanmak adına tüketilmelidir.
Çam Yaprağının ve Kabuğunun Kullanımı:
ÇAM AĞACININ DİKENLİ YAPRAKLARINI KAYNATIP İÇERSENİZ…
1. Diş ağrıları için; bir miktar çam kabuğu sirke ile birlikte kaynatılır ve gargara yapılarak uygulanır.
2. Balgam söktürmek için; çam ağacı kabukları kaynatıldıktan sonra bal ile tatlandırılır ve içilerek uygulanır.
3. Astım ve bronşit rahatsızlığı için; çam ağacı yaprakları sinir otu ile birlikte kaynatılır. Ardından bal ile tatlandırılarak içilerek uygulanır. Günde 3-4 bardak içilmesi tavsiye edilir.
4. Karaciğer ağrıları için; çam ağacı yaprakları ve kabukları kaynatılır, bal ile tatlandırılır. Soğuk olarak tüketilmesi gerekmektedir.
5. Yara iyileştirmek için; çam ağacı kabukları öğütülerek yaraların üzerine sürülür.
6. İdrar Söktürmek için; çam ağacı yaprakları biberiye ile birlikte kaynatılır. Bal ile tatlandırılarak içilir.
7. Öksürük gidermek ve kanı temizlemek için; çam ağacı yaprakları ve taze filizleri kaynatılır. Bal ile tatlandırılark içilir.
8. Romatizmal ağrılar için; Çam kabuğu, filizler, ve yaprakları bir kavanozun içerisine yarısına kadar doldurulur. Üzerine karışımı iyice örtecek şekilde zeytinyağı ve çörek otu yağı eklenir. Hazırlanan karışım 3 hafta boyunca güneşte bekletilir. 3 hafta sonra ağrıyan bölgeler bu karışım ile ovulur.