Sağlık Olsun

Bağışıklık Sisteminin 1 Numaralı Yakıtını Deneyin

05.04.2021
1.646
Bağışıklık Sisteminin 1 Numaralı Yakıtını Deneyin

Birçok uzman, Corona virüsü ile mücadelede en büyük silahın bağışıklık sistemini güçlü tutmak olduğunu söylüyor. Özellikle salgın sürecinde COVID-19 ile mücadelede hazır gıdalar yerine sağlıklı gıdaları hayatımıza getirmek çok önemlidir. Bu besinler arasında yer alan bal ve pekmez, bağışıklık sisteminin “nükleer yakıtı” olarak da adlandırılır. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Doç. İsmail Özkaya’nın dediğine bakın

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. İsmail Özkaya, özellikle salgın süreçte hazır yiyecekler yerine sağlıklı besinler tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Her kahvaltıda süt ve süt ürünleri, yumurta, bal veya pekmez gibi yiyeceklerin muhafaza edilmesini öneren Özkaya, C vitamini ve protein bazlı ürünlerin de tüketilmesini tavsiye etti.

C vitamini eksikliğinde vücudumuzda ne olur?

Biber, turunçgiller ve kuşburnunun da C vitamini kaynağı olduğuna işaret eden Özkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Bağışıklık sistemi için çok önemli iki konu C vitamini ve protein. C vitamini, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar ve savunma sistemini güçlendirir. C vitamini kaybını önlemek için sebze ve meyveler tüketimden hemen önce hazırlanmalıdır. C vitamini eksikliğinde bağışıklık sistemi, diş eti iltihabı ve kolay morarma gibi belirtiler ortaya çıkar.

Bal ve pekmezin faydaları nelerdir?

Bağışıklık sistemi için nükleer yakıt bal veya pekmezdir. Demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi minerallerden oluşan bal ve pekmez, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır ve bu nedenle güçlü bir antiseptik ve antibakteriyel içerir. özellikleri. “

Yeterli protein almak çok önemlidir

Güçlü bağışıklık sistemi ile sağlıklı büyüme ve gelişme için proteinlerin önemine dikkat çeken Özkaya, “Günlük beslenmede yeterli protein almak, güçlü bağışıklık için ilk şarttır. Et ve yumurta gibi biyolojik değeri yüksek proteinlerin tüketilmesi özellikle önemlidir. “Çocuklarımızın kahvaltısına bir gün omlet, bir gün gözleme, bir gün haşlama, bir gün menemen gibi çeşitli şekillerde yumurta ekleyebiliyoruz.”

Bu hareketleri kahvaltıdan sonra yapın

Ebeveynlerin çocuklarıyla fiziksel aktiviteler yaparak kilo alımını engelleyebileceklerini ve kaliteli zaman geçirebileceklerini belirten Özkaya, şunları söyledi: Sosyal izolasyon sağlayarak evlerinde kalan aileler kahvaltı sonrası kültürel fiziksel hareketler yapabilirler. Ayakta durma, belini iki veya üç kez sağa-sola çevirme, dizleri sabit bir şekilde bükme ve ellerin ayak parmaklarına dokunmaya çalışması gibi kültürel fiziksel hareketler sabah sporları için yeterli olacaktır. Bunların yanı sıra zumba veya müzikle de dans edilebilir. Bu sayede bir yandan spor yaparken eğlenebiliriz. “

OKU  Meyve ve Sebzeler Hangi Yöntemle Nasıl Yıkanmalı?

Doçent. İsmail Özkaya; 1-3 yaş arası 1.3 litre su, 4-8 yaş 1.4 litre, 9-13 yaş 2 litre, 14-18 yaş arası ise en az 2 veya 3 litre su tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. günlük su.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.