Oruç Tutarken Ağız Kokusu Nasıl Önlenir
Ramazan ayında yemek yiyor ve yatağa giderseniz sabah kalktığımızda ağız kokusu çok normaldir ve herkeste görebileceğiniz bir şeydir. Peki bu sorunu nasıl önleyebilirim? Oruçlu iken ağız kokusu nasıl önlenebilir?
Diş Fırçalama oldukça basit ve etkili bir yöntemdir. Sahurdan sonra ve sabah uyandığınızda dişlerinizi fırçalayın. Ağız kokusuna neden olan şeylerden biri de dildir. Dişlerinizi fırçalarken dilinizi kaçırmayın.
Sabah sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğinden yenmesi gereken kahvaltılık yiyecekler sadece sağlığı korumakla kalmaz. Aynı zamanda ağız kokusunu da azaltır. Sahurda sucuk veya salam yemiş olan biri, gerçekten kötü bir sabah nefesi alır. Bu tür yiyeceklerden kaçının.
-Sıcak yaz günlerinin kurtarıcılarına soğuk yemek gelelim. Ne yazık ki soğuk yiyecekler ağız kokusuna neden olur. Sahur veya iftarda bile daha az soğuk yiyecek tüketmeye çalışmalıyız.
Bitkisel çaylar ağız kokusunu büyük ölçüde azaltan faktörler arasındadır. İftar veya sahurda adaçayı veya yeşil çay tüketmek oruç sırasında ağız kokusunu engeller.
-Midemiz oruçlu iken yemek yemeye alıştığı için öğle saatlerinde midemiz mide suyu salgıladığından ağız kokusuna neden olur. Ne yazık ki buna bir çözüm yok. Önemli çalışmalarınızı öğlen ve iftar saatlerine ertelemelisiniz.
Ama söylediklerimi yaparsanız, ağız kokunuz normalin 1 / 10’una kadar azalacaktır.
EN BASİT TUZ SUYU İLE GARGAR
Ramazan ayında ağız bakımı nasıl yapılmalıdır?
İftar ve sahurdan sonra dişler daha dikkatli fırçalanmalıdır. Özellikle dil altı ve diş eti bölgelerinin iyice temizlenmesini ve bir ay oral antiseptik kullanılmasını öneriyoruz. En basit; Tuzlu su ile gargara yapmaktır ve daha etkili olan antibakteriyel gargara veya ağız spreyi gibi ürünler de kullanılabilir.
Oruçlu iken dişler fırçalanabilir mi?
Bakteriler yemekten sonra 30 dakika içinde çürümeye başladığından sahurda diş fırçalanmalıdır. Ancak unutulursa gün içinde de fırçalanabilir. Oruçluyken diş fırçalamanın aslında bir zararı olmadığı din adamları tarafından defalarca onaylanmıştır.
Diş fırçalamak vücut için besleyici bir durum olmadığından oruçlu iken diş macununu yutmamanız şartıyla diş fırçalamada herhangi bir sakınca yoktur. Oruçlu iken hem diş macunu hem de ağız suyu rahatlıkla kullanılabilir. Diş fırçalamak, oruç için banyo yapmakla aynı mantığa sahiptir.
Henüz yorum yapılmamış.