Sağlık Olsun

Kas Dejenerasyonu 8 Erken Belirtiyle Başlar, Onları Gözardı Etmeyin

09.04.2020
22.748
Kas Dejenerasyonu 8 Erken Belirtiyle Başlar, Onları Gözardı Etmeyin

Musküler distrofiye genellikle bir gen mutasyonu neden olur ve vücudunuzdaki ilerleyici hasara ve kas hücrelerinin kaybına yol açar. Farklı şekillerde hareket eden 150’den fazla dejeneratif kas hastalığı içerir, ancak hemen hemen hepsi, fark edilmeden bırakıldığında yavaş yavaş zamanla ilerleyen bazı hafif semptomlarla başlar.

8. Kaslarda ağrı ve sertlik

Kas hücrelerinin kaybı genellikle kaslarınızda zayıflık hissine neden olur . Yani, bir sandalyeden yükselirken, saçınızı fırçalarken, bir nesneyi kaldırırken veya yere düşerken problemleriniz varsa, muhtemelen kas distrofisinden muzdarip olursunuz.

Kontraktürleri, esnekliği azalttığınızı ve kaslarınızda bir sorun olduğunu gösteren kas ağrısını da fark edebilirsiniz. Bununla birlikte, uzamış spazmlar ve kol ve bacak kaslarının sıkılaşması ve sıkılığı gibi semptomlar , medikal tedavi gerektiren ciddi bir durum olan miyotoni belirtileri olabilir .

7. Genişlemiş baldırlar

Büyümüş baldır kasları Duchenne kas distrofisinin işaretlerinden biri olabilir . Bu hastalık genellikle erkeklerde erken yaşta ortaya çıkar ve çok hızlı bir şekilde kötüleşir .

Eğer Duchenne bozukluğundan muzdaripseniz, baldır kaslarınız ilk etapta sıklıkla etkilenir çünkü vücudunuzu stabilize etmeye çalıştığınızda çok fazla kullanılırlar. Bu durumda, orijinal kaslar sonunda yağ ve yara dokusu ile yer değiştirir.

6. Kavisli omurga

Eğer kaslarınız omurganızı düz tutacak kadar güçlü değilse , zamanla skolyoza yol açabilecek kötü bir duruştan mustarip olabilirsiniz . Bu durumdan dolayı, omurganız sol veya sağ tarafa doğru kıvrılır, böylece iç organlarınız pozisyonlarını değiştirir.

Skolyoz genellikle gençlerde kendini gösterir ve kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Hastalık, baş ağrısı ve sürekli bacak ağrısı dahil olmak üzere sağlığınız üzerinde birçok olumsuz etkiye sahip olabilir .

OKU  Bu 7 Belirtinin 4’ü Sizde de Varsa Kan Şekeriniz Yüksek Demektir

5. Solunum problemleri

Skolyoz Ağır vakalarda, ilerleyici kas zayıflığı olabilir nefes süreci ile ilişkili göğüs kasları etkiler . Nefes darlığı hissetmemekle birlikte, başağrıları, konsantrasyon güçlüğü ve kabuslar gibi kötü solunum fonksiyonlarını gösteren bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Zayıf göğüs kasları, öksürmeniz için zorlaştırır ve ciddi bir solunum yolu enfeksiyonu riskini artırır . Bu nedenle düzgün bir şekilde tedavi edilmezse, basit bir soğuk zatürre hızla ilerleyebilir.

4. Konuşma, çiğneme ve yutma güçlüğü

Yemek yemeyi yutma, yutma, öksürme, boğulma veya boğulduktan sonra sesini yitirmek gibi sorunlar yemek, Kennedy’nin hastalığının ilk belirtileri olabilir . Bu hastalık her yaşta kendini gösterebilir, ancak en sık orta yetişkin yaşamında gelişir.

Yeme zorlukları ile birlikte konuşmadaki değişiklikler, burun sesleri ve hatta yüz, çene ve dil kaslarının tamamen atrofisi gibi başka belirtilerle karşılaşabilirsiniz . Hepsi acil tıbbi tedavi gerektirir.

3. Kalp sorunları

Çeşitli kas distrofisi formlarında , kalbin işleyişindeki ilerleyici değişiklikler meydana gelebilir. Bu değişiklikler kardiyomiyopati olarak adlandırılır ve bazı insanlar nefes darlığı, yorgunluk veya bacak şişmesi hissine rağmen, erken bir aşamada belirtileriniz olmayabilir.

Ancak, bu bozukluğa bağlı olarak, kalp kasınız çalıştığı kadar mükemmel çalışamaz . Bu yüzden zamanla düzensiz kalp atışı, bayılma ve baş dönmesi gibi belirtiler alabilirsiniz.

2. Kataraktlar

Kas israfına ek olarak, miyotonik distrofisi olan insanlar sıklıkla çeşitli göz problemlerinden muzdariptirler. Bu problemler arasında göz kaslarında zayıflık, ağrılı gözler, düşük göz tansiyonu ve katarakt sayılabilir .

Bir katarakt müsküler distrofi en yaygın belirtisidir. Gözünüzdeki merceğin bulanıklaşmasını ifade eder ve genellikle bulanık görüşe, soluk renklere, parlak ışıklarla ilgili sorunlara ve gece görüş sorunlarına yol açar .

1. Erkeklerde kısırlık ve infertilite

Myotonik distrofili bazı erkekler de hormonal değişikliklerden geçer. Böylesi bir hormonal dengesizlik, tipik olarak , 20’li veya 30’lu yaşlarda sıklıkla gelişen bir erkeğin kafatasının ön kısmında erken bir kelliğe neden olur .

OKU  Akciğerleri Güçlendirici Egzersizler

Endokrin bozukluk da erkeklerde iktidarsızlık ve testiküler atrofi neden olabilir. Kural olarak, bu durum infertiliteye veya çocuk sahibi olmamıza yol açar .

Kas dejenerasyonu için gerçek bir tedavi olmamasına rağmen, kaslarınızı güçlü ve sağlıklı tutmak için bazı basit şeyler yapabilirsiniz:

Düzenli egzersiz yapın . Kaslarınız yavaş yavaş zayıflama sürecinden geçtiğinden, bunu yavaşlatmanın en iyi yollarından biri günlük olarak çalışmaktır. Düzenli düşük yoğunluklu fiziksel aktiviteler ve gerdirme, vücudunuzu uyarmanıza ve kaslarınızı doğal olarak oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

E ve D vitaminleri açısından zengin olan daha fazla yiyecek yiyin . Eğer kas zayıflığınız varsa , daha fazla somon, sardalye, karides, peynir, yumurta, badem, avokado, brokoli ve zeytinyağı yiyin.

Yemek pişirirken zerdeçal tozu kullanın . Curcumin olarak adlandırılan güçlü bir bileşiğe sahip olan bu eski Hintli baharat, kas israfının önlenmesi ve tedavisinde faydalı olabilir.

Diğer içecekler yerine yeşil çay içirin . Bazı çalışmalara göre , günde yaklaşık 7 fincan yeşil çay içmek kaslarınızdaki oksidatif stresle mücadele ederek kas dokusunun bozulmasını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

Hamurunuza kabartma tozu ekleyin . Alkalin özelliği nedeniyle, bu madde kaslarınızı koruyabilir ve içlerindeki ağrıları, ağrıları ve iltihapları giderebilir.
Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, yapmanız gereken ilk şey doktorunuzu görmektir.

Musküler distrofiyi tedavi etmek için herhangi bir yol biliyor musunuz? Aşağıdaki konuyla ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın. Sağlıklı kal!