Bağırsaklarınızı Çalıştırıp Düm Düz Bir Karnınız Olsun İstiyorsanız
Kabızlık tedavisi yöntemleri, altta yatan nedene ve mevcut olduğu süreye bağlıdır. Fakat kendinizi evde kabızlıktan arındırmanın yolları vardır. Bununla birlikte, diğer yan etkilerden şikayet ediyorsanız, doktorunuzu mümkün olan en kısa sürede görmeniz için randevu almanız gerektiğini unutmayın.
Su: Kabızlıkta dehidrasyon nedeniyle kabızlık oluşur. Vücudu düzgün bir şekilde nemlendirmek, kolondan daha az su çekilmesini sağlar. Bu, dışkıyı yumuşak tutar ve daha kolay geçmesine izin verir. Vücudun metabolizmasının sorunsuz çalışması için her gün en az 8 bardak su içmek tavsiye edilir .
Yoğurt: Probiyotikler , yoğurtta bulunan yararlı bakteriler, sindirim problemlerini hafifletebilir.
Şeker pekmezi: Siyahstrap pekmezi, 3 kez şeker şurubu kaynatılarak üretilir. Bu süreç, kabızlığı hafifletmeye yardımcı olan önemli miktarda vitamin ve mineral (özellikle magnezyum ) içermesine neden olur . Yatağa gitmeden önce bir adet siyah sosu pekmezi, kabızlığınızı hafifletir.
Susam taneleri: Eğer kabızlık çekiyorsanız, salata, yoğurt veya smoothie’ye biraz susam çekirdeği serpin. Bir yemek kaşığı susam tohumu kabızlık kabartmasına yardımcı olan yaklaşık 1.1 g lif içerir. Başka bir iyi seçim kabak çekirdeği olabilir. Kabak çekirdeğinin 1 oz (yaklaşık 85 tohum), bir 5 g lif içerir.
Muz: Zamanlama meselesi. Olgunlaşmamış muzlar kabızlığa neden olsa da, olgun muz kabızlığı rahatlatmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle, kabızlık çekiyorsa, olgun muzları yerseniz, ama sık sık bağırsak aktiviteniz varsa, olgunlaşmamış muzları yiyin.
Kuru erik: Kuru erik (kuru erik) yemek kabızlığı hafifletebilir. Kuru erikler, doğal bir müshil olan sorbitolün yanı sıra, çözünmez bir lif kaynağıdır. Kuru erik tadına benzemeyen çocuklar, damak tadına bakmak için başka bir meyve suyuyla karıştırılmış kuru erik suyu ya da kuru erik suyu yiyebilirler.
Aküpresür: Conception Vessel 6 ( CV 6) , göbek düğmenizin altında 3 parmak genişliğinde bulunur. Bağırsaklarınızı uyarmak için parmaklarınızı kullanarak bu alana sıkıca 30 saniye basın. Uyanırken, gözlerinizi kapalı tutup normal şekilde nefes alınız.
Aromaterapi: Limon, portakal, biberiye, fesleğen, rezene ve nane kabızlığı yenecek en iyi aromalardır .
Egzersizler: Günde 10 ila 15 dakika süren düzenli bir yürüyüş planı, sindirim sisteminin etkinliğini önemli ölçüde artırabilir.
Bu yöntemlerden herhangi birini denediniz mi? Kabızlık çekiyorsanız başka neler yapabilirsiniz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bizi bilgilendirin.