Tere Otunun Faydaları, Tere Nelere İyi Gelir
Yaprakları sağlıklı bir şekilde tüketilebilen tere otunun faydaları saymakla bitmiyor. Öncelikle turpgillerden tere familyasından vücutta biriken yağ oluşumunu hızlandıran bir bitkidir. Çiğ olarak tüketilmesi gereken bu bitkinin tohumları vücuda zarar veren serbest radikalleri engeller. İçeriğinde bol miktarda C ve E vitamini bulunduran tere otu, mide ve bağırsak sağlığı için de idealdir.
Tere Otunun Faydaları
Terenin faydaları çeşitlidir. Öncelikle solunum sistemine çok iyi gelen ter öksürük, kansızlık ve nabız gibi rahatsızlıklarda etkilidir. K vitamini yönünden de zengin olan tere faydaları şu şekilde sıralanmıştır;
- Adet döngüsünü düzenler.
- Emziren annelerin süt üretimini artırır.
- Saç dökülmesini engeller.
- Vücuttaki istenmeyen kokuları giderir.
- Demir eksikliğinin doğal tedavisinde kullanılır.
- Kuru dudak ve cildi tedavi etmek tercih edilebilir.
- Güneş yanığına iyi gelir.
- İshal ve dizanteri kaynaklı sorunları ortadan kaldırır.
- Çocuklarda kolik tedavisine iyi gelir.
- Yüksek tansiyon riskini azaltır.
- Karın bölgesindeki yağların erimesini destekler.
- Zayıflamada etkilidir.
- Kimyasal maddelerin neden olduğu kanser türlerinin önlenmesine yardımcı olur.
- Hücre zarını hasara karşı korur.
- Hamilelikte bebeğin beyin sağlığını korur.
- Depresyon ve anksiyeteye iyi gelir.
Tere Kürü Nasıl Hazırlanır
Kür kür hazırlamak isteyenler çok pratik bir şekilde uygulama aşamasına geçebilirler. Yarım litre su ile çay gibi 15 dal tereyağı demleyebilirsiniz. Yani önce suyu kaynatıp teri atarak 3 dakika kaynatmalısınız, sonra süzüp tüketebilirsiniz. Acı bir tadı olduğu için karışıma meyve ekleyerek lezzetli hale getirebilirsiniz.
Tere Otu Nasıl Tüketilmelidir
Tere yıkandıktan sonra çiğ olarak tüketilebilir. Alternatif olarak terleme tedavisi hazırlayıp tüketebilirsiniz. Günümüzde sandviç veya salatalara çay şeklinde eklenen tere tüketimi de oldukça yaygındır. Dünyanın her yerinde sağlıklı bir şekilde tüketilen tere otunun akciğer kanserine iyi geldiği bilinmektedir. Bu nedenle çay şeklinde tüketimi daha çok tavsiye edilmektedir.