Açlık Otu Nasıl Kullanılır Açlık Otu İle Zayıflama
Menşei Afrika kıtası olan açlık otu, Türkiye’de deve gözü ya da açlık otu olarak adlandırılır. Türk topraklarına gelişi çok eskiye dayanan açlık otu müshil olarak da kullanılan etkili bir ottur. Ayrıca tok tutma etkisi de bulunan açlık otu ile zayıflama imkanı da vardır. Osmanlı döneminde hekimbaşı görevini üstlenen kişiler açlık otunu tam bir sindirim dostu olarak nitelemişlerdir. Herkesin sorduğu açlık otu nasıl kullanılır sorusunun cevabı çok basittir. Açlık otu sadece çay olarak tüketilmektedir.
Açlık Otu Çayı Nasıl Yapılır?
Bir cezveye koyulan 2 bardak ılık ve arıtılmış suya, 10 adet açlık otu yaprağı ilave edilir. 5 dakika kaynatılan açlık otu 2-3 dakika dinlendirilir ve daha sonra süzülerek içilir. Açlık otu çayı tıpkı antibiyotiklerde olduğu gibi eşit zaman aralıkları ile içilmelidir. 12 saatte bir günde iki kere içilebilir. İçilen toplam miktar bir cezve olmalıdır.
Açlık Otu Çayının Faydaları Nelerdir?
Açlık otu, en çok sindirim sistemine faydalıdır. Müshil ve tok tutma etkisi, açlık otunu zayıflama açısından bulunmaz bir nimet yapmaktadır. Mideyi rahatlatma özelliği bulunan açlık otu çayı aynı zamanda yağ yakma açısından da çok etkili bir çaydır. Yağları yakmakla kalmaz bu yağların yeniden oluşumunu engeller. Tansiyonu dengeleme amaçlı da kullanılan bu etkili çay, alternatif tıp uzmanları tarafından tansiyon hastalarına önerilmektedir. Bağırsakta bulunan parazitleri yok etmede de çok etkili olan açlık otu çayı, böbreklerde bulunan kum ya da taşın düşürülmesi açısından da faydalı bir çaydır.
Açlık Otu Çayının Yan Etkileri Var Mıdır?
Bilinen bir yan etkisi olmamakla birlikte kullanırken aşırıya kaçılmamalıdır. Nadiren ishal yaptığı açlık otu kullananlar tarafından dile getirilmektedir. Herhangi bir olumsuz sonuç doğurmaması için kullanmadan önce bir doktora başvurup alerji testi yaptırmakta fayda vardır.
Haftada bir bardaktan fazlasını önermiyoruz.
Henüz yorum yapılmamış.